In het bruisende Groningen, omringd door de stilte van het platteland, ben ik als jongste opgegroeid in een ondernemersgezin. Jezelf ontwikkelen, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en de Groningse nuchterheid typeren mij nog steeds. De normen en waarden, vanuit liefde meegegeven door mijn ouders, geef ik deels weer door aan mijn kinderen. 'Deels' omdat ik ook andere keuzes heb gemaakt. Het loslaten van oude patronen en opvattingen geeft ruimte voor nieuwe inzichten, maar soms ook angst voor het onbekende. Mijn partner en kinderen zijn mijn anker en geven mij vertrouwen en kracht in mijn leven en mijn werk. Dit is deel van míjn achtergrond. Zo zijn wij allemaal gevormd door onze opvoeding, ervaringen en omgeving en zijn we geworden wie we zijn.

In mijn werk als coach zie ik dat het loslaten van oude patronen en opvattingen vaak nodig is en lastig kan zijn, maar ook kan leiden tot nieuw perspectief, hernieuwde energie en duurzame verandering. Het weten van het 'waarom' van een verandering en dat wat een verandering kan brengen, kan een belangrijk anker zijn voor mensen en teams in roerige tijden.

Als professional ben ik opgeleid aan de School voor Coaching, heb ik mijn bachelor behaald aan de PABO én voor de opleiding Personeel en Arbeid. De opleidingen Verandermanagement en Systemisch werk hebben mij nieuwe inzichten gegeven in de boeiende wereld van mens en organisatie. Om mijzelf scherp te houden, laat ik mij jaarlijks inspireren door middel van het volgen van workshops, trainingen en geef ik mijzelf zo af en toe een retraiteweekend cadeau. Daarnaast maak ik deel uit van een intervisiegroep met vakgenoten, waarin ik mezelf en hen uitdaag om kritisch te blijven kijken naar het eigen handelen.

Naast theoretische kennis heb ik inmiddels dertig jaar werkervaring. De ervaringen opgedaan in verschillende rollen van lerares, manager en hrm-adviseur neem ik dagelijks mee in mijn werk als coach. Een vak dat ik al meer dan 15 jaren met veel inzet en plezier beoefen. Met een glimlach kijk ik terug op de vele dingen die ik al heb gedaan, de ups en downs en alles wat ik heb geleerd en ervaren. Ik geniet van de ontmoetingen met professionals en managers die bij mij komen met (keuze-)vraagstukken over werk en leven. Ik geniet van de gesprekken en wandelingen waarbij ik samen met mijn klanten stil sta om helder te krijgen wat belangrijk is in werk en leven. Hiermee weer focus aanbrengen en betekenisvol aan de slag kunnen gaan. Daar doe ik het voor.

 

Karin Huberts

 

 

Linkedin